Voedings- en BGN-Gewichtsconsulent

Naast fysiotherapie en beweging kunt u bij mij ook terecht voor voedingsadvies en lifestyle-advies. Ik heb het afgelopen anderhalfjaar mijn diploma voedings- en gewichtsconsulent behaald én ben in juni 2019 toegetreden tot de beroepsvereniging van landelijk erkende BGN-gewichtsconsulenten.
Ik zie bewegen én voeding als een belangrijk element van een goede kwaliteit van leven. Niet passief consumeren van gezondheidszorg, maar actief werken aan het eigen herstel en balans. Middels juiste sociale en communicatieve vaardigheden en luisterend en oplossingsgericht denken met centraal van de wensen de cliënt moet dit lukken.
In mijn hoedanigheid als doctorandus in de bewegingswetenschappen en als fysiotherapeut, behandel ik patiënten met cardiale problemen, mobiliteitsproblemen ten gevolge van artrose, reuma, diabetes en overgewicht, die verwezen zijn door een specialist, een huisarts en mede onder behandeling zijn van bijvoorbeeld een diëtiste en/of een diabetes consulent. In de enormiteit van informatie en misinformatie over voeding en voedingsproducten, bijv. superfoods, is het geven van adviezen over goede en gezonde voeding en voedingsproducten essentieel. Dit geldt voor de patiënten die bij mij onder behandeling zijn, maar ook voor mensen die voedingsadvies willen in sport/fitness/conditietraining. In mijn praktijk is dit een noodzakelijke toevoeging aan mijn kennis en kunde als bewegingswetenschapper en fysiotherapeut. De BGN-gewichtsconsulent begeleidt cliënten (met gewichtsproblemen) volgens de Richtlijnen Goede Voeding van de Gezondheidsraad naar een gezond eet- en leefpatroon.
Een BGN-gewichtsconsulent is in het bezit van een geldig diploma gewichtsconsulent van één van de geaccrediteerde opleidingen, volgt regelmatig bij- en nascholingen om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen in het vakgebied, begeleidt cliënten volgens het BGN-behandelprotocol, volgt bij een geschil de BGN-klachtenprocedure, verkoopt géén maaltijdvervangers of afslankproducten.

Informeer gerust naar de mogelijkheden voor advies en begeleiding!